Skotland

Skotland - Udforsk dramatiske landskaber og mytiske fortællinger

Edinburgh
Edinburgh
Eilean Donan Castle
Eilean Donan Castle

På vores rejse i Skotland vil du opleve en flot og varieret rundrejse i skotternes vidunderlige land!

Glenfinnan
Glenfinnan
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Glasgow
  • Edinburgh
    Edinburgh
  • Eilean Donan Castle
    Eilean Donan Castle
  • På vores rejse i Skotland vil du opleve en flot og varieret rundrejse i skotternes vidunderlige land!

  • Glenfinnan
    Glenfinnan
  • Glasgow
    Glasgow
  • Glasgow
    Glasgow
  • Edinburgh Slot
    Edinburgh Slot
  • Holyrood Abbey, Edinburgh
    Holyrood Abbey, Edinburgh
  • Circus Lane i New Town
    Circus Lane i New Town
  • Royal Edinburgh Military Tattoo
    Royal Edinburgh Military Tattoo
  • Edinburgh
    Edinburgh
  • The Royal Mile
    The Royal Mile
  • Blomsteruret i Prince Street Gardens
    Blomsteruret i Prince Street Gardens
  • Kelpies
    Kelpies
  • Glasgow
    Glasgow
  • Glasgow
    Glasgow
  • Stirling Castle
    Stirling Castle
  • Stirling Castle
    Stirling Castle
  • Glenfinnan
    Glenfinnan
  • Jacobite Steam Train
    Jacobite Steam Train
  • Glenfinnan-viadukten
    Glenfinnan-viadukten
  • Det skotske højland
    Det skotske højland
  • Eilean Donan Castle
    Eilean Donan Castle
  • Eilean Donan Castle
    Eilean Donan Castle
  • Culloden Battlefield
    Culloden Battlefield
  • Culloden Battlefield
    Culloden Battlefield
  • Hyrde med får og hunde
    Hyrde med får og hunde
    Ida Bonnevie
  • Hyrdehund på arbejde
    Hyrdehund på arbejde
  • St. Andrews Cathedral
    St. Andrews Cathedral
  • St. Andrews Castle
    St. Andrews Castle
  • Firth of Forth ved Edinburgh
    Firth of Forth ved Edinburgh
  • Eilean Donan Castle
    Eilean Donan Castle
  • Glasgow
    Glasgow

Skotland er en magisk oplevelse! Et vidtstrakt rige med åndeløst barske landskaber, historiske slotte og borgruiner, stridende klaner, mytologiske sagnfigurer og græssende får. På vores rejse i Skotland vil du opleve en flot og varieret rundrejse i skotternes vidunderlige land!

Rundrejsen starter i Skotlands største by Glasgow. Herfra går turen til det berømte Stirling Castle, der ligger i landskabet på toppen af en udslukt vulkan. Vi fortsætter gennem de kuperede sø-rige skovområder til Fort William. Her er der mulighed for en enestående køretur med det berømte Jacobite Steam Train, der er kendt som Hogwarts-Ekspressen i de populære film om Harry Potter.

Efter en afstikker til Isle of Skye skal vi se det lille hemmelighedsfulde slot Eilean Donan, og spejde efter søuhyret når vi sejler på Loch Ness. Nær Inverness besøger vi slagmarken Culloden, hvor Charles Stuart og jakobitterne blev besejret af rødfrakkerne i 1746. Du kan læse mere om slaget ved Culloden her.

Herefter skal vi opleve det utrolige samarbejde mellem en fårehyrde og hans hunde på nært hold, og i golfens hjemby St. Andrews er der mulighed for at besøge borgruinen, St. Andrews Castle.
Ingen kan sige Skotland uden også at nævne den skotske whisky - og selvfølgelig besøger vi undervejs et whiskydestilleri, hvor vi smager på de gyldne dråber.

Til sidst ender vi i hovedstaden Edinburgh. Her skal vi bl.a. gå på The Royal Mile og se det imponerende Edinburgh Castle.

OBS: På udvalgte afrejsedatoer i festivalsmåneden august skal vi også opleve det berømte Royal Edinburgh Military Tattoo.

Kort fortalt

Rejseform

Flot rundrejse med stor natur og spændende historie

Hotel

7 overnatninger på 3-stjernede hoteller

Pension

Halvpension med morgenmad og aftensmad på hotellerne

Rejseleder

Erfaren dansk rejseleder

Udflugter

Alle udflugter og entréer inkluderet på rejsen

Afgange

Vis udsolgte rejser

Afrejsedato
Varighed
Indkvartering
Afrejse
Pladser
Pris fra
Loading...
Loading...

Hoteller

Værd at vide om Skotland

Adapter

Ja, du skal medbringe adapter, da stik i Skotland har 3 ben. Der benyttes 220 volt vekselstrøm.

Brexit

Brexit har medført ændringer for EU-borgere, der ønsker at besøge Skotland.

Du skal (fortsat) medbringe et gyldigt pas - og skal fortsat igennem paskontrol både ved ankomst og afrejse.

Det blå EU-sygesikringsbevis dækker fortsat, men der kan være begrænsninger. Du finder de seneste retningslinier her

Inden du rejser, anbefaler vi, at du undersøger, om du er dækket af dit EU-sygesikringskort og på hvilke vilkår.

Desuden er det altid en god idé at overveje en privat rejseforsikring, da privat behandling og hjemtransport ikke er dækket af EU-sygesikringskortet. Særligt hjemtransport kan blive meget dyrt for dig uden rejseforsikring.

Find svar på flere spørgsmål om Brexit

Busstandard

Busserne i Skotland er oftest anderledes opbygget end i det øvrige Europa, og kan opleves som mindre komfortable. Udover at chaufføren sidder i højre side af bussen, så har busserne oftest kun én dør til almindeligt brug og en lidt mindre sædeafstand, end vi i Danmark er vant til.

Butikker og åbningstider

Butikker i mindre byer og på landet har normalt åbent 8.30-17/18 på hverdage og formiddagsåbent på lørdage. Butikker i byerne har ofte længere åbent på hverdage, og shoppingcentre og stormagasiner holder også åbent på søndage. Banker og posthuse har normalt kortere åbningstider. Pubbernes åbningstider er meget individuelle, men de fleste lukker ved 23-tiden.

Bærbar/tablet og internetadgang

På de fleste hoteller i Storbritannien og Irland er der internetadgang, og mange steder er der gratis internetadgang på værelser og/eller i fællesrum. På enkelte hoteller skal der betales for internetadgang.

Bemærk, at dit teleselskab kan opkræve forhøjede takster for brug af tale, data og SMS under rejse i Storbritanien som følge af Brexit.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge i Storbritannien og Irland. Læg 10-15 % på, når det gælder hoteller, restauranter og taxier. På pubber bliver det mere og mere almindeligt med drikkepenge.  Det er også normalt at give drikkepenge til buschaufføren på rundrejserne.

Drikkevand

Man må gerne drikke vandet i vandhanerne, men enkelte steder, bl.a. på hoteller, smager vandet en smule af klor. Lad være med at drikke vand fra fontæner og lign.

Forsikring

Bemærk, at det blå sygesikringsbevis IKKE dækker i Nordirland, Skotland, England og Wales efter Storbritanniens udtræden fra EU. Det er således kun en rejseforsikring, som dækker i disse lande. Vi anbefaler alle at tegne en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri osv.

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, da du kan blive forhindret i at rejse.

Fotografering

Hvis du vil fotografere mennesker og kæledyr, er det altid en god idé at spørge først. I nogen kirker er det tilladt at fotografere, i andre må du fotografere uden blitz, og i atter andre skal du købe en tilladelse i kirken, hvis du vil fotografere. Du må ikke fotografere og filme ved grænseovergange, i havne og i lufthavne i pas- og sikkerhedskontrollen. Fotografering og filmoptagelse af politi og militær må heller ikke finde sted af sikkerhedsmæssige årsager. Ved overtrædelse risikerer du, at dit fotoapparat eller mobiltelefon konfiskeres.

Færden alene

Det er som i Danmark, langt de fleste steder kan man trygt gå alene, men det er ofte en god idé at følges flere ad, når man er turist et fremmed sted.

Handicapforhold

Det offentlige rum i Storbritannien og Irland er i udgangspunktet ikke handicapvenligt - og er stort set på samme niveau som i Danmark.

Hotelstandard

Hotelstandarden i Storbritannien og Irland er i udgangspunktet som i resten af Europa - men udenfor de større byer må man dog - især i Skotland - forvente en lavere standard. Briterne og irerne foretrækker ofte badekar frem for brusebad, og de er ofte kombineret. Vandtrykket i bruseren på ældre hoteller kan variere. Komfort er vigtig, og man lægger ofte væg-til-væg tæppe på badeværelser! Brugen af Grand-lit senge er udbredt - Best Travel noterer gerne ønsker om twin beds i stedet, men det kan ikke garanteres.

Kreditkort

De gængse credit cards - American Express, Visa, Mastercard/Eurocard og Diners - kan benyttes næsten over alt i Storbritannien og Irland. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Måltider

Dagen starter ofte med en solid 'cooked breakfast' - engelsk morgenmad med bacon, pølser og æg, og derudover spiser briterne i høj grad som os med hovedmåltidet om aftenen.
Du skal dog ikke vælge rejsen for madens skyld - men for de skønne oplevelser der venter rundt i landet. Maden på hotellerne er god og rigelig - men må ikke forventes at være af gourmetstandard.

Offentlige toiletter

Der er pænt med offentlige toiletter i Storbritannien og Irland, og standarden er oftest som herhjemme. De fleste offentlige toiletter kan benyttes gratis.

Pas og visum

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien.

Fra og med 2. april 2025 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

ETA’en koster £10 person og skal søges online. Tilladelsen gælder for 2 år
- dog højst til dit pas udløber.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

Påklædning

Klæd dig som du ville herhjemme, men være opmærksom på, at Irland er overvejende katolsk, og at man skal man være tækkeligt påklædt ved besøg i kirker og katedraler.

Religion

Religion kan være et kontroversielt emne i Storbritannien og - især - i Irland/Nordirland.

England er traditionelt anglikansk (protestantisk med stærke katolske træk), Skotland presbyteriansk (protestantisk med egen kirkestyreform uden biskopper), Wales calvinsk metodistisk (protestantisme skæbnetro og billedforbud) og episkopal (protestantisk ledet af biskopper).
Nordirland består at et lille presbyteriansk flertal og et stort katolsk mindretal, og Irland er altovervejende katolsk.

Rygning

I Storbritannien og Irland er der rygeforbud på offentlige steder, i transportmidler og på arbejdspladser.

Sprog

Hovedsproget i Storbritannien er engelsk, og derudover tales der skotsk og gælisk i Skotland, og walisisk i Wales. Irland er tosproget - engelsk og gælisk, men alle forstår og taler engelsk.

Takt og tone

Briterne har ry for at være konservative, og man holder på formerne og er mere høflige, når man møder nye mennesker. Når de indledende høflighedsfraser er overstået, er briterne dog lige så uformelle og humoristiske som danskerne.
Irerne er overvejende et gæstfrit og uformelt folk, men også her er høflighed vigtig.

Husk at skotter og walisere IKKE er englændere, de er briter - og de bryder sig ikke om at blive kaldt englændere (jyder vil heller ikke kaldes sjællændere).

Storbritannien er England, Wales og Skotland.
UK - United Kingdom - er Storbritannien + Nordirland.

Tidszone

1 times forskel. Når klokken er 12 her, er den 11 i Storbritannien og Irland.

Toldregler

Du kan på Skats hjemmeside finde de til enhver tid gældende toldregler. Bemærk, at det ikke er tilladt at medbringe animalske produkter købt uden for EU med ind i Danmark.

Det er ligeledes ikke tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder
snitblomster fra rejser i lande uden for EU,

Vaccination

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Valuta

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

Vejr

Storbritannien og Irland har som Danmark tempereret kystklima, men en smule mildere end i Danmark. Vejret er omskifteligt pga. Golfstrømmen, og der er generelt varmere i syd end i nord, og generelt vådere i vest end i øst. Ved vestkysten er der ofte mildere, end man forventer.
I Irland kan temperaturerne om sommeren ligger under dem, vi oplever i England og Danmark, medens foråret og efteråret ofte er mildere.